3.07.2011

Sunda limpan

Sunda limpan och lite tekakor i bakgrunden.


Ännu ett recept från Leila Lindholm. Det går så fort och är så roligt att slänga ihop att det bara går av farten. Om jag bakar ett annat bröd så brukar jag göra detta under tiden det andra jäser. Effektiv bakning helt enkelt!

1 BRÖD
Filmjölkslimpa

4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrö
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor

Havregryn att strö över innan gräddning
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.

Det går som sagt att variera brödet med lite vad man känner för, rör ner lite lingonsylt, pumpafrön eller nåt annat trevligt du har i skafferiet. Dessutom går det lika bra att använda en naturell yoghurt eller gräddfil istället för filmmjölk. Superenkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar